21-Aug-2010 - Alton Towers

Alton Towers is een attractiepark in in de graafschap Staffordshire in Groot-Brittannië.

In 1810 werd Alton Towers opgericht als tuin. In 1860 werd de tuin voor het eerst opengesteld voor het publiek. Dit was de basis voor het pretpark. In 1924 werd het doorverkocht aan een zakenman genaamd William Bagshaw. In datzelfde jaar werden de tuinen opgeknapt en opengesteld voor het publiek. Er kwamen veel bezoekers.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het landhuis ingericht voor het trainen van kadetten. Het werd pas weer vrijgegeven in 1951 en in 1952 opengesteld voor het publiek. In 1973 werd het park opgekocht door John Broome. In de jaren 70 werd begonnen met het plaatsen van verschillende attracties die we nu ook nog zien.

In 1990 kwam het park in handen van de Tussauds Group en werden er nog meer attracties in gebruik genomen. De Tussauds Group werd in 2007 overgenomen door Merlin Entertainments Group.

Nu is het dus vooral een pretpark met enorme achtbanen. Wat dan ook de reden was dat wij hierheen gingen. Ook al ben ik er al eerder geweest wat het toch leuk om de achtbanen weer te doen. Vooral Oblivion, met een duik van 60 meter die 90° verticaal de grond in duikt.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply