31-Dec-2004 - Oud en nieuw

Ik zou de 31e terug vliegen naar Ierland. Maar mijn geluk liet me toen even in de steek want alles ging zo ongeveer fout. De trein naar Amsterdam had vertraging waardoor ik de aansluiting naar Brusssel miste. Dus daar moest ik dan gezellig een uur wachten op de volgende trein. Toen ik die eindelijk had en in Brussel aankwam ging het verder mis. Ik moest daar een bus pakken naar Charleroi. En laat nou net die bus net weg zijn toen mijn trein aankwam. Dus dat was weer 45 minuten extra daar op wachten.

Toen ik eenmaal 2 uur later dan gepland op het vliegveld aankwam was er geen mogelijkheid meer een ticket te boeken om mij naar Ierland te laten vliegen.

Ik besloot om te kijken of ik misschien een internet cafe kon vinden in Charleroi. Uiteindelijk ook een gevonden en er dus ook meteen achter gekomen dat er geen hotels ruimte in Charleroi. In Brussel zou ik meer geluk hebben hoopte ik.

Map of BrusselsDus ik terug naar Brussel want de treinen zouden niet meer naar Nederland komen omdat ze niet meer reden. Eenmaal in Brussel kon ik het hotel dat ik gevonden had op internet niet meer terug vinden op het kaartje.

Dus dan moest ik zelf maar iets gaan zoeken in Brussel om te kunnen overnachten. Jammer genoeg was mijn geluk toen nog steeds niet aanwezig want ik kon niks vinden.

Al snel had ik door dat een slaapplek onmogelijk ging worden dus besloot ik dat ik er maar gewoon van ging genieten en wel zou zien wat er zou gebeuren. Ik was nou eenmaal toch al in Belgie en het was oud en nieuw dus wat kon er nou nog meer fout gaan.

Almost 12 a clockUiteindelijk bleek ik het mis te hebben en viel zelfs het oud en nieuw gedeelte vies tegen. Iedereen verzamelde zich op een groot plein dus ik besloot ook gezellig mee te gaan doen met de rest van de mensen. Vooral in de hoop dat er iets leuks ging gebeuren. Belgie staat natuurlijk niet voor niks bekend om het vuurwerk.
Ik had mijn koffers al in een kluisje op het station weggeborgen dus hoefde niet de hele tijd met mijn spullen te slepen.

Fireworks

Jeeuh vuurwerk wel zo leuk natuurlijk. Alleen was dat ook meteen het enige vuurwerk dat ik zou aanschouwen dat jaar Blijkbaar was het toch niet zo’n grote happening in Brussel als het vooruit leek. Langzaam aan liep het plein ook alweer leeg. Zonder aftellen en na een vuurpijl gezien te hebben was het alweer over. En ik moest me toen nog 6 uur lang vermaken voor de eerste trein weer naar Nederland zou gaan.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply